Wat is ketose ?


OntdekWat is Ketose ?

Overschakeling naar andere energiebron


“Het ketogeen dieet is een koolhydraat- en suikerarm dieet. Decennia lang is ons verteld dat we vetten moesten vermijden en juist meer moeten sporten om af te vallen, waardoor koolhydraten nu een groot deel uitmaken van ons eetpatroon. Uit jarenlang en wereldwijd onderzoek is gebleken dat als je te veel koolhydraten opneemt, je lichaam deze in vetcellen omzet.

Door drastisch te minderen met koolhydraten en juist meer vetten en eiwitten te eten, schakelt je lichaam over op een andere energiebron, namelijk vet. Die omschakeling wordt ketose genoemd. In het Engels Ketosis genoemd.”
Oorsprong Ketogeen dieet

Voor epileptische patiënten zijn er 3 diëten opgesteld

In het geval medicijnen tegen epileptische aanvallen niet werken of veel bijwerkingen veroorzaken krijgen patiënten een 'Ketogeen' dieet voorgeschreven van de behandelende arts. 

"Epilepsie is een aandoening waarbij aanvallen voorkomen. Die aanvallen ontstaan door een plotselinge,
tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Epilepsie kent verschillende
vormen en ook verschillende soorten aanvallen. Er is ook verschil in oorzaak waardoor epilepsie kan
ontstaan." Bron  UMC Utrecht

Er bestaan drie soorten:
1.    Het klassieke dieet
2.    Het MCT-dieet (gebruikt door o.a. UMC Utrecht Hersencentrum)
3.    Het modified Atkins dieet

Het verschil tussen de diëten zit in de soort en de hoeveelheid vet.


Waaruit bestaat een ketogeen dieet?

Vetten en eiwitten

Je las het al eerder, gewone voeding bestaat voor een groot deel uit koolhydraten. Het ketogene dieet bestaat voornamelijk  uit vetten en in mindere mate uit eiwitten. Je eet dan geen brood, rijst, aardappelen, pasta en andere koolhydraatrijke voeding zoals gebak en chocolade repen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. De vraag is waarom niet?

Ketonen

Bij alle ketogene diëten wordt vet gebruikt. Het verschilt per dieet. Bij de verbranding van
vetten ontstaan zogenaamde ketonen.  Het effect van een ketogeen dieet kan pas na enkele weken tot maanden worden vastgesteld. Het effect blijft meestal bestaan, ook als je na twee of drie jaar besluit met het keto te stoppen. Dit kan je meten met zogenaamde keto strips.


De 5 voordelen van in ketose zijn1. Je hebt minder honger en meer energie

2. Je valt makkelijker af

3. Je buikvet wordt gestaag minder

4. Je kan weer helder denken en beter concentreren

5. Je slaapt beter

6. Je gewrichten en spieren worden soepeler want geen overgewicht meerStart met keto en ga op weg naar een gezondere en vitalere versie van jezelf!

Het Ketosis365 team wenst je veel succes toe met deze reis!

Disclaimer

Wij wijzen er nadrukkelijk op dat de cursussen, voedingsschema's en alle andere inhoud in Ketosis365 alleen geschikt voor gebruikers met een over het algemeen goede gezondheid. Mensen met ziektes zoals: Diabetes 1 & 2 of zwangere vrouwen, wordt het niet aanbevolen om het keto (dieet) te volgen zonder eerst hun arts te raadplegen. Het is ook niet geschikt voor de behandeling van pathologische obesitas.

Alle informatie op deze website is naar ons beste weten en overtuiging samengesteld. De gebruiker is verantwoordelijk, d.w.z. dat alle informatie op eigen risico wordt gebruikt. Lidmaatschap en inhoud zijn geen vervanging voor medisch onderzoek of behandeling. Het is GEEN medisch advies.

Kookboek TIP!

Elke week haal ik hier weer een paar heerlijke keto-recepten uit. Het boek heeft gemakkelijke, gezonde en keto verantwoorde recepten.

Op de kaft zie je de echt overheerlijke supersimpele gerecht zalm met avocado. Een aanrader!


Dit is mijn favoriete keto kookboek. Heerlijke, makkelijke en gezonde recepten met heldere tekst en uitleg.

Ontdek meer

Let's Meet

Ons plan is om op locaties, in binnen of buitenland, bijeenkomsten te organiseren met het idee te ervaren hoe het is om je leven in te richten en volgens het principe van intermittent fasting en de keto lifestyle.Wilt u mee neem dan contact met ons op?