HIIT

High Intensity Interval Training. Beweging is essentieel!

Ontdek meer

KETOSE & BEWEGEN 

Topfit

‘Hoe doe je dat?!’ is de vraag die Henry Schut vaak wordt gesteld sinds hij op de cover van Men’s Health stond. Waar haalt hij de energie en tijd vandaan? Met een fulltime baan. Met een gezin met jonge kinderen en veel meer drukte.

In Topfit geeft Henry uitgebreid antwoord op de vraag: hoe doe je dat? Hij vertelt hoe het hem is gelukt om na zijn veertigste de fitste piek in zijn leven te bereiken. En hoe jij – ook als je denkt geen tijd te hebben – je sportieve dromen kan verwezenlijken. Geen sprookjes, gewoon hoe het echt zit. En je komt er eindelijk achter wie er gelijk had in Frikandellengate: Maxim Hartman of Rafael van der Vaart? Inclusief fitnessschema’s. maaltijden, tips en gesprekken met onder andere Eric Corton en Ronald Mulder.

Ontdek meer

Doe mee met HIIT

Deze super efficiënte workout van The Body Project kan je overal doen zonder gewichten en 
het gaat perfect samen met de ketose lifestyle. Probeer het eens!


 
 
Voeg een bijschrift toe om de betekenis van deze afbeelding te versterken.

The Perfect Match

De zogenaamde Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) is een vorm van intervaltraining, een cardiovasculaire trainingsstrategie die korte perioden van intensieve anaërobe training afwisselt met minder intensieve herstelperioden, totdat ze te uitgeput zijn om door te gaan. Zo omschrijft Wikipedia deze efficiënte workout die bijzonder goed samengaat met Intermittent Fasten en perfect past in de ketose levensstijl.

Anaerobe

Letterlijk betekent aerobe 'zuurstof' en anaerobe 'zonder zuurstof'. Als je een sprint trekt moet er zoveel energie naar je spieren om dit mogelijk te maken, dat de zuurstof kanalen naar je spieren worden gebruikt voor brandstof. Met als gevolg dat je spieren eigenlijk 'stikken'. Dat is natuurlijk niet echt zo het is een k

Cardio & Weights

De methode is beperkt zich niet alleen tot cardio. Er worden ook gewichten gebruikt voor korte periodes. Hoewel er geen vastgestelde duur van een HIIT-sessie is, duren deze intensieve workouts vaak minder dan 30 minuten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de anaërobe (lees: zonder zuurstof) energiesystemen die worden gebruikt voor korte, scherpe uitbarstingen. 

30 seconden
De tijden variëren en zijn afhankelijk van het fitnessniveau van de persoon. De traditionele HIIT training duurt niet langer dan 20 seconden 'aan' en niet meer dan 10 seconden 'uit'. De intensiteit van HIIT hangt ook af van de duur van de sessie.

Vetmassa vermindert snel

Onderzoek heeft aangetoond dat HIIT-trainingen bij jonge vrouwen een grote vermindering van de vetmassa over het hele lichaam te weeg brengt. Zoals met alle sporten is het belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt. Daar staat of valt het mee.

HiiTForFit

Fit is the new skinny! Maar hoe combineer je sporten met een drukke baan, kids, het bereiden van gezonde maaltijden en wat qualitytime voor jezelf? Met slechts 24 uur in een dag breng je liever niet te veel tijd in de sportschool door. De oplossing? Efficiënter trainen!

Het bekende HIIT-principe (High Intensity Interval Training) vraagt 3 x 20 minuten per week, gewoon thuis te doen. Met slechts een waterflesje en een sportieve geest leert fysio Annelies De Groef hoe je snel en efficiënt kunt trainen. In haar praktijk organiseert ze iedere zomer de succesvolle HiitForFit-bootcamps.

  • Met advies van de fysio
  • Geschikt voor ieder niveau > ook voor jonge moeders en rug patiënten


Ontdek meer